
Proste, łatwe i szybkie do przygotowania. Jeśli nie macie małych foremek to równie dobrze sprawdzi się tortownica. Ciasta zróbcie tyle ile potrzebujecie, a nadmiar można mrozić do ok. 2 miesięcy.
Proste, łatwe i szybkie do przygotowania. Jeśli nie macie małych foremek to równie dobrze sprawdzi się tortownica. Ciasta zróbcie tyle ile potrzebujecie, a nadmiar można mrozić do ok. 2 miesięcy.
Składniki na ciasto połączyć bardzo szybko ze sobą. Ciasta absolutnie nie wygniatać. Po połączeniu ciasto rozwałkować i wykleić cienką warstwą tartaletki lub blaszkę uprzednio posmarowane masłem i obsypane np. kaszą manną. Tak przygotowane blaszki wkładamy do zamrażalnika.
Składniki na farsz mieszamy ze sobą. Masa powinna mieć konsystencję bardzo gęstej śmietany.
Po zamrożeniu ciasta (ok. 1 godziny) nakładamy farsz i zapiekamy w temperaturze 180 stopni od 40 minut do 1 godziny i 15 minut w zależności od wielkości formy.
ciasto:
farsz: