Kofta
Tradycyjna kofta to kulki serowo-ziemniaczane. Dzisiejsze zrobiłam z batatów. Serwuje się je jako przekąska lub podaje na sosie, który ma kremową konsystencję i nazywa się malai. Przepis na sos już niedługo a na razie spróbujcie kofty!
Tradycyjna kofta to kulki serowo-ziemniaczane. Dzisiejsze zrobiłam z batatów. Serwuje się je jako przekąska lub podaje na sosie, który ma kremową konsystencję i nazywa się malai. Przepis na sos już niedługo a na razie spróbujcie kofty!
Bataty umyć, pokroić w ćwiartki, posypać cynamonem i skropić oliwą. Upiec do miękkości. Już takie są pyszne! Po wystudzeniu obrać ze skórki, wrzucić do miksera. Dodać orzechy i ser oraz masalę i paprykę. Zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą i wymieszać ciasto. Mokrymi rękoma formować kulki. Smażyć w średnio głębokim tłuszczu.