Cafreal warzywny
Zawsze, gdy jestem pierwszy dzień na Goa, idę do restauracji Fernandez na garlic nana i cafreal. Co to jest? Coś pysznego! Przeczytajcie w przepisie.
Dziś przygotowałam cafreal w wersji warzywnej.
Cafreal warzywny
Zawsze, gdy jestem pierwszy dzień na Goa, idę do restauracji Fernandez na garlic nana i cafreal. Co to jest? Coś pysznego! Przeczytajcie w przepisie.
Dziś przygotowałam cafreal w wersji warzywnej.
Posiekać grubo kolendrę, pozostawiając troszkę liści do przybrania. W garnku z wodą gotować przez ok. 3 minuty różyczki z kalafiora – mają być al dente. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić curry i jirę. Gdy zacznie wydzielać zapach dodać posiekaną cebulę i ostrą papryczkę chili. Kolendrę włożyć do garnka, zalać wrzącą wodą i dodać imbir oraz przyprawy z patelni. Gotować ok. 15-20 minut. Gdy ostygnie, dodać czosnek i zmiksować na gęsty sos dozując dodawanie wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Sos podgrzewać na malutkim ogniu i wrzucić do niego pokrojoną, kolorową paprykę i kalafiora. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Udekorować świeżą kolendrą.